Vi kontakter deg gjerne!

Fyll inn skjemaet, så kontakter vi deg ved første anledning.

Personskade

Nakkeskade/ryggskade

Nakke- og ryggskader kan blant annet være bruddskader, skader på ryggmargen, nervevevsskader, skiveprolaps, bløtdelsskader og andre følgeskader etter whiplashmekanisme/nakkesleng.

En bløtdelsskade kan innebære at leddbånd, muskler, muskelfester, ligamenter og/eller sener er forstrukket eller overrevet.

Nakkesleng eller whiplash er en akselerasjons-ratardasjons-bevegelse der energi blir overført til nakken. Den overførte energien kan forårsake skjelett- eller bløtdelsskader som kan gi en rekke ulike symptomer, slik som blant annet nakkesmerter og nakkestivhet, hodepine, smerter og stivhet i skuldre, armsmerter, kjevesmerter, ryggsmerter, svimmelhet, synsforstyrrelser, øresus og parestesier ut i armene og hendene.

Skadehendelser som kan føre til nakke- og ryggskader, er først og fremst trafikkulykker med påkjørsler bakfra, front mot front-kollisjoner og sidekollisjoner samt sportsulykker, særlig fall- og stupeulykker. Dersom skaden skyldes en bilulykke eller arbeidsulykke, vil det være et forsikringsselskap som kan holdes ansvarlig for skaden.

Det kreves ikke at det kan påvises objektive funn, f.eks. ved MR- eller røntgenundersøkelse, for at skadelidte kan ha krav på erstatning for skaden.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale.