IKKE TRODD: - Det skjer ofte at vi møter klienter som ikke blir trodd av forsikringsselskapene etter en trafikkulykke, sier erstatningsadvokat Tor Ingebrigtsen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock. IKKE TRODD: - Det skjer ofte at vi møter klienter som ikke blir trodd av forsikringsselskapene etter en trafikkulykke, sier erstatningsadvokat Tor Ingebrigtsen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.

Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen DA.

Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen DA er et av Norges største og ledende advokatfirmaer med spesialkompetanse på erstatningssaker.

Vi kontakter deg gjerne!

Fyll inn skjemaet, så kontakter vi deg ved første anledning.


Fem tips til deg som skades i en trafikkulykke

Mange nordmenn opplever at forsikringsselskapet nekter å betale ut erstatning etter en ulykke. Dette bør du tenke på hvis du er blitt skadet i trafikken.

Hvert eneste år blir mange nordmenn påført en personskade i trafikken, og krever derfor erstatning fra sitt forsikringsselskap. Men dette går ikke like knirkefritt som mange tror.

- Det skjer ofte at vi møter klienter som ikke blir trodd av forsikringsselskapene. Selskapene er generelt mistenksomme overfor potensielle svindlere, og dermed kan det bli vanskelig å få utbetalt erstatning uten solide bevis, sier advokat Tor Ingebrigtsen. 

Tor Ingebrigtsen har over 25 års erfaring med erstatningsrett, og er advokat og partner i Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen. Han bistår en rekke skadelidte i erstatningssaker mot forsikringsselskaper og andre skadevoldere etter yrkesskader, trafikkskader og pasientskader.

Ingebrigtsen forteller at ting ikke alltid ordner seg etter en trafikkulykke - selv om du har forsikring. Det er nemlig personen som er skadet som må bevise dette for forsikringsselskapet, ikke omvendt.

Tor Ingebrigtsen
EKSPERT PÅ PERSONSKADE: Tor Ingebrigtsen er advokat og partner i Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen. Foto: ADVHI.

- Derfor er det viktig å kunne dokumentere for forsikringsselskapet hva som faktisk skjedde i ettertid, forteller Ingebrigtsen.

Her er advokat Tor Ingebrigtsens beste tips til deg som er skadet i en trafikkulykke:

Ta bilder: På ulykkesstedet må du forsøke å sikre beviser og vitneuttalelser. Få navn, telefonnummer og adresser til vitner. Ta bilder med telefonen din av kjøretøyer og omgivelser, eller få andre til å gjøre det.

Oppsøk lege og dokumenter dine skader: Hvis du mener eller tror at du er påført en personskade, bør du snarest mulig kontakte din fastlege eller en annen lege. Det er svært viktig at ethvert symptom etter en ulykke blir grundig dokumentert i din journal hos legen.

Du må selv forsikre deg om at alle symptomer kommer med i journalene, og ikke stole blindt på at legen eller behandleren får dette med seg. Du bør derfor be om at legen leser opp det han har skrevet før du går. Det er svært vanskelig å få endret selv åpenbare feil i journalene på et senere tidspunkt.

Forsikringsselskapene og domstolene legger svært stor vekt på det som er skrevet ned umiddelbart etter ulykken. Dersom du har andre plager fra før av, er det viktig at journalene viser nyansene og forskjellene mellom nye og gamle plager.

Be legen eller behandleren om å dokumentere helseplagene relatert til ulykken fortløpende, hver gang du er hos legen, selv om du er hos legen i en annen anledning, for eksempel på grunn av en forkjølelse.

Ta kontakt med forsikringsselskapet: Du bør snarest mulig varsle ditt eget eller dine egne forsikringsselskaper om ulykken hvis du eller andre er skadet. Du bør også varsle selv om du er usikker på om du er skadet.

Er du for sent ute med å melde fra til forsikringsselskapet etter en trafikkulykke, vil selskapet kunne avvise ansvar eller på annen måte bruke forsinkelsen mot deg. Viser det seg at plager og symptomer går over, noe de heldigvis ofte gjør, kan man avslutte saken eller begrense skadeoppgjøret.

Det er bedre å varsle en gang for mye enn en gang for lite. Det kan hende at du dekkes av foreldres, ektefelles eller samboers forsikring. Derfor må også disse selskapene varsles.

Ta vare på kvitteringene dine: Det er viktig at du tar vare på alle kvitteringer for utgifter du har hatt som følge av ulykken. Det kan være kvitteringer for utgifter til behandling, egenandeler, reise til og fra behandler eller NAV.

- Det ansvarlige forsikringsselskapet har normalt også ansvaret for å dekke dine advokatutgifter knyttet til ulykken. Vær derfor ikke redd for å kontakte en erfaren advokat for å få hjelp. Vi tar oss i så fall av all kontakt med de aktuelle forsikringsselskapene og andre instanser som bør involveres i saken, sier advokat Tor Ingebrigtsen.

04.10.2017 |